stylebycharlotte!

Kategori: Frågor & Svar

Q/A

Vad fick dig till att starta en blogg?
Jag har bloggat i många år, via olika bloggportaler. Tanken är egentligen att samla vardagen som en dagbok, först & främst för sig själv. Därefter, det är bra att skriva allmänt ibland.. Jag älskar även att fotografera, då kan man lika gärna dela med sig. Eller hur? Jag tror att alla hade behövt ett ställe, att bara placera sina tankar. Man arbetar sig uppåt för sin egen del..

Vad är ditt drömjobb?
Jag har haft så många drömmar.. När jag var liten ville jag sälja korv & bröd på IKEA i Helsingborg, det såg så häftigt ut haha. Under lågstadiet när räddningstjänsten kom till skolan, blev det en spännande grej. Mitt stora intresse blev sedan dinosarietiden & rymden, det var ju så coolt! Rymden är faktiskt väldigt häftigt, om man tänker efter. Jag har ofta varit bra på att lösa saker, hade därför en tanke på att bli utredare/ polis.

Mamma jobbade inom storkök på Försvaret under uppväxten, jag var ibland där & var med. Det var så kul att vara med & se millitärernas bal, inte många som fått uppleva det. Drömmen blev därefter ett jobb inom restaurang, eftersom jag lärde mig mycket inom det tidigt. Mitt intresse blev även att fotografera, då jag fick en kamera vid 10års åldern. Jag har alltid varit en "minnesperson", som gillat att fånga ögonblick av livet. Testade på Svensk Direktreklam under en sommar. Vid högstadiet & den tid man skulle välja gymnasie, tvekade jag imellan Hotell & Restaurang och IT-Media eftersom jag hade intresse för båda. Blev tillslut IT-Media, vilket var jättekul men svårt att få jobb inom.

Fick plötsligt sämre syn, skaffade linser & blev intresserad av att bli optiker. Läste psykologi A & B i gymnasiet, har alltid varit intresserad av att hjälpa andra & lyssna. Ett ämne alla borde läsa! Fick feriejobb - bakade & lagade mat på ett äldreboende. Men efter gymnasiet började jag på ett konditori, som var kul & lärorikt. Jobbar numera på ett Tekniklager, stressigt! Hade jag fått välja ett yrke, så hade jag velat starta eget litet fik på Kreta. Sälja glass & våfflor, hihi! Men nu efter sommaren, har jag fått nya tankar.. Älskar att resa, fotografera, blogga & inspirera. - Resebyrå är en av mina största drömmar. Så vi får väl se, en reseutbildning hade varit jättekul! - Med denna långa historia, det är svårt att veta vad man vill bli ibland. Men av allt, får man kunskap!


3 saker du gillar?
+ Att fotografera. "No waayy" typ.. Ja, jag är medveten om att kameran är uppe ofta wink
+ Allt folk som står en nära, självklart! Ni är oslagbara.
+ Att resa! Jag har alltid gillat religion & geografi! Klart att bada & sola är så extremt härligt, men att se nya upplevelser slår det mesta!

3 saker du ogillar?
- Blåst & kyla, har fått svar på att jag är tydligen allergisk mot kyla. Det låter så skumt, men sant. Blir verkligen förkyld direkt om jag går ut i för lite kläder under vintern. Det är så jobbigt, haha! Är även allergisk mot pollen, gråbo, al, hassel & blommor sedan 6-års ålder. Men har även fått reda på mjöl, mjölk, en del frukter.. De som inte är gluten, förstår verkligen inte hur jobbigt det är. Innan jag fick det, var det bara ett ord. Man blir så påverkad, av att man inte kan äta allt utan att må dåligt osv. Så allergi huvudtaget, ogillas. 
- Har sagt detta sedan liten, hatar och kommer alltid att hata ormar.. Bara själva namnet är hemskt! cry 
- Att världen är påväg mot helt fel håll.. Att folk inte vågar vara ute länge, kriminalitet, många som inte får hjälp med pengar när de hamnar i kris fast man betalat skatt & grejer under hela sitt liv. Ryssland hotar osv, allt har bara gått för lång.. Eller vad tycker ni?  Ännu värre, är att ingen vågar tycka något längre wink Förr var film bara film, men nuförtiden är filmerna verklighet. 

Är din hårfärg färgad eller är den naturlig? Om, i vilken färg? 
Jag slingade håret ljust ofta förr, säkert i under 3 år. Men tröttnade på utväxten, så är nu tillbaka till mitt naturliga. Riktigt skönt har man insett i efterhand, håret blir mycket friskare.

Din favorit sminkprodukt? 
Klart jag har favoriter, men jag har nog aldrig varit sådan som lagt mycket energi på att köpa de perfekta sminkprodukterna. Jag tycker det är kul att testa olika, men det kvittar märke. Sålänge dem är bra! Köpte nyligen en grym mascara I'm Your Curl, kostar ca 400kr & går att köpa på många olika ställen på nätet. Är du en spara eller slösa? 
Jag älskar att köpa såklart kläder.. Men jag vet själv, att jag lägger mycket på mina nära. Jag har alltid tyckt att det varit kul att köpa paket till andra, "man kan aldrig köpa för mycket". Det är ju egentligen en bra tanke, helre det än ego. Men ibland hade man behövt säga till sig själv, att man också förtjänar att få tillbaka. Jag är nog ändå både en slösare och sparare, har jag ställt in mig på att spara så brukar jag klara det ganska bra. Har koll på mina inköp, ogillar egentligen matte men tror jag är grym på det egentligen (utanför skolan). Brukar köpa när det är bra deals/ rea.. Får ofta mycket mail, vilket är ett bra sätt att spara på! Ett billigare alternativ, dock om man inte låter sig luras & köper allt istället! Haha. Många säger att saker inte gör en lycklig, håller verkligen inte med.. Det är ju egentligen bara hemskt, att inga prylar under hela sitt liv skulle haft en betydelse? Man behöver förnya sig & ge saker till sig själv, för att orka med sitt jobb osv.. Lycka & belöning! 
  

I vilken skola gick du i? Och vad läste du för linje?
Jag läste IT-Media i Halmstad, på John Bauer. Trivdes, var en kul linje! Använder mycket att av det jag lärde mig fortfarande på fritiden då jag ofta klipper film från resor, samt redigerar mycket bilder. Jag hann precis gå ut gymnasiet, när John Bauer lades ner i hela Sverige. Tur! 

Speciella planer?
Just nu, Cypern om två veckor. Ska bli grymt! Funderar somsagt på att plugga inom Flyg & reseledare. Ta körkort, ligger efter med det I know. Bättre sent än aldrig.. Har prioriterat tiden på att resa, ångrar inte en sekund! Skaffa en mysig lägenhet med Mattias, frågan är bara vart haha. Svårt när man bor & jobbar på två olika ställen. Jaa, det är väl det.. Inom den närmsta framtiden. 

Vad tycker du om feminism?
Haha, det har gått för långt! Kan hålla med om en del, men vill inte lägga mig i det.

Din drömresa?
Hmm, jag vill till så mycket! Först och främst som nästa resmål, vill jag besöka Split i Kroatien eller Malaga i Mallorca. Naajs! Men drömresa.. Kanske Australien, Thailand eller Paris. Hawaii & Bahamas hade varit fräckt.. Maldiverna verkar så underbart! Vill tillbaka till Kreta igen, bara älskar Kreta! Vad använder du för kamera?
Jag använder mig av Canon 1200 D, hade en Canon 1100 D innan. Dock förstördes den i Atlanten på Gran Canaria, vad hemskt det vaar! Men båda dessa, är att rekommenderas. Älskar dem, så lättanvända!

Vad jobbar du med?
Jag jobbar på ett Tekniklager i Halmstad sedan två år tillbaka, på en av Europas ledande teknikgrossister inom El & VVS.

Favorit godis?
Usch, man köper för mycket godis.. Bara för att andra köper, haha! Köper alltid och äter sedan aldrig upp det.. Har nog alltid varit så! Men allt med choklad.. Typ Geisha & kexchoklad!

Har du några syskon? Isåfall hur många? 
Två syrror, vi är ganska jämngamla vilket är skönt! 21, 23 & 25..

Favorit maträtt?
Åh, mat är gott! Jag älskar typ mat med massa sås eller med cremé fraishe i. Jag är nog mer en laxmänniska än stora köttbitar, är inte kräsen. Men har aldrig varit så mycket för kött! En räksmörgås är ju suveränt.. Eller buffé, älskar att äta från buffé. Så lyxigt! Och att kunna blanda vad man själv vill ha.. 

Favoritserie?
Hmm, känner mig så tom.. Kan inte komma på någon just nu! En "vanlig" tjej hade väl rabblat upp hur många som helst, "sex & the city..". Jag är nog en sådan som kan sätta mig vid tvn & kolla på vad som helst! Men en bra serie som sändes i våras var, Tjockare än vatten. Som handlar om lögner & familjehemligheter. Spännande!

Vilka är dina bästa tips för att få fina bilder? 
Jag brukar oftast fotografera när det är bra dagsljus, om det är en produkt - vit bakgrund. 

Vart redigerar du dina bilder?
Jag redigerar mina bilder mest på Picmonkey, då jag tycker det går snabbare än Photoshop. Men såklart blir det en del där med.

Vilka vinklar tycker du är bra att ta kort med?
Jag tar nog kort från alla olika håll.. Beror helt på vad man ska ta för bild! Men att ta många bilder, är ju ett bra tips.

Har du någon partner/ berätta om hen?
Jaa, bäst är han! Hade två år med Mattias i juni, finns verkligen ingen bättre kille! Jadu, han är brandman, orienterare, är 22år & bor i Skåne. Älskar att han alltid delar med sig, vi förstår varann & kan alltid prata om allt! Vi kan vara olika, men ändå väldigt lika! Kan skicka exakt samma smilys eller tänka samma sak samtidigt, det är så skumt ibland! 

Beskriv hur en bra blogg ska vara

En bra blogg enligt mig ska vara något intressant att följa, i både text och bild. Jag personligen brukar alltid använda mina egna bilder då jag tycker det blir mer personligt, även att annars hade alla kunnat sitta och kopiera alla bilder som redan finns på nätet & gjort bloggar utan handling. Ibland händer det faktiskt att jag använder mig av färdiga bilder från olika affärer, men det är mestadels i tipssyfte. Massa tips är bra, det är kul att se förändring eller när någon kommer med något alldelses nytt. Under många månader tillbaka har de flesta bloggar bestått av Victorias Secret parfymerna, inget fel på dem men det blir väldigt enformigt.

Träning har blivit en väldigt stor del av bloggvärlden, ibland kan man nästan tro att en del går till gymmet enbart för att ta en bild och sedan slänga upp. Varför är det så? Lika dant med folk som är iväg på fester, ibland känns det ärligt som om folk går dit för att bli med på så många bilder som möjligt, vilket sedan ger en status. Hmm, behöver man alltid denna bekräftelse. Nja, en blogg borde bestå av en blandad innehåll. Mode är väldigt kul och omtyckt, tips på resor med. Ibland drömmer man sig bort till andra länder, dock finns det mycket sevärdigheter runtomkring oss också bara att vi inte har insett det än. Sedan att man bara formulerar allt som "jag jag jag", det blir väldigt ego & folk kommer tröttna. Tillexempel att man enbart lägger in bilder på sig själv från olika vinklar. Dels, våga dela med dig om dig själv och våga vara unik.

Djupa texter tycker jag är mer intressant, dock får det inte bli förlångt. Tänk på stor bokstav och skriv grammatiskt korrekt. Designen lockar fler läsare, det ska vara en kul sida att besöka igen. Jag brukar oftast antingen använda systemkamera eller redigera färgerna lite i bilderna, då det är roligare att se en bild med bra kvalité. Men för att inte glömma, så kan man få bra bilder ändå. Många väljer oftast en kategori, brinn för ditt ämne. Använd bra rubriker, så du väcker läsarens nyfikenhet. Läs igenom sina inlägg, så det inte har blivit en massa onödiga stavfel. Försök att hålla dig aktiv för att behålla dina läsare, har du dock inte tid så är det så. Lägg gärna till en frågestund, så läsarna också kan få vara med och delta. 

Upp